Kto z nas nie jadł nigdy w życiu naleśników? Chyba nie ma takiej osoby. Naleśniki w Niemczech są równie popularne, jak w Polsce, a przepis na nie należy do bardzo prostych – o ile oczywiście naleśniki nie będą się łapać do patelni. To, z czym zjemy gotowe naleśniki, zależy już od indywidualnego gustu.
Danie z regionu: Szwabia
Czas przygotowania: do 30 minut
Dla 4 osób
Gericht aus dem Region: Schwaben
Vorbereitungszeit: do 30 minut
Für 4 Personen
Czas przygotowania: 20 minut
Cukier i jajka wymieszać, następnie dodawać stopniowo mąkę i mleko i razem wszystko miksować. Dodajemy dwie łyżki oleju.
Olej dodajemy po to, aby w czasie pieczenia ciasto nie przylegało do patelni. Rozgrzewamy patelnię i zaczynamy smażyć naleśniki.
Naleśniki podajemy z czym kto lubi np. dżem, cukier puder, krem czekoladowy, mus jabłkowy itp.
Używamy cookies