Soljanka, czili gęsta i rozgrzewająca zupa mięsna z dodatkiem ogórków konserwowych jest świetnym pomysłem na sycący obiad. To kwaśno–słone danie jednogarnkowe smakuje najlepiej ze śmietaną. A wyjątkowo głodnym można podać ją z chlebem. Zobacz przepis na soljankę.
Danie z regionu: Saksonia-Anhalt
Czas przygotowania: do 60 minut
Dla 4 osób
Gericht aus dem Region: Sachsen-Anhalt
Vorbereitungszeit: do 60 minut
Für 4 Personen
Pokroić cebulę w kostkę i zeszklić na boczku lub maśle. Podsmażyć z pokrojoną w paski kiełbasą. Dodać ketchup i podgotować. Zalać wszystko rosołem i doprawić solą, papryką i pieprzem. Dodać również pocięte w paski mięso wieprzowe, salami, drobno pokrojone ogórki i paprykę. Wszystko gotować razem około 30 min. Doprawić kwaskowato i ostro. Serwować z kleksem kwaśnej śmietany.
Używamy cookies