Zupy to doskonały pomysł na zdrowy i szybki obiad. Przydają się także przy podopiecznych, którzy mają problemy z życiem bardziej stałych pokarmów. Zapraszamy do spróbowania naszego przepisu na zupę z jarmużu. To popularne (od niedawna) warzywo ma mnóstwo składników odżywczych!
Danie z regionu: Szleswik-Holsztyn
Czas przygotowania: do 30 minut
Dla 4 osób
Gericht aus dem Region: Schleswig–Holstein
Vorbereitungszeit: do 30 minut
Für 4 Personen
Cebule, marchew i seler umyć, obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Zalać rosołem i podgotować przez około 5 min. Jarmuż pokroić w wygodne do jedzenia kawałki/paski, i dodać do reszty. Dodać również kiełbaski. Kiedy kapusta zmięknie zalać wszystko śmietaną i dodać musztardę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, ewentualnie dodać więcej musztardy.
Używamy cookies