ryba filet (500-600 g)
1 cebula (duża)
1 jabłko
1 łyżeczka curry
1 szklanka bulionu warzywnego
łyżka oleju
sól, pieprz
Fischfilet (500-600 g)
1 grosse Zwiebel
1 Äpfel
1 TL Currypulver
1 Glas Gemüsebrühe
1 TL Öl
Salz, Pfeffer
Dziś proponuję rybkę. Przepis trochę nietypowy. Rybka ma lekko orientalną nutę.
Cebulę kroimy drobno i podsmażamy krótko na łyżce oleju. Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do cebuli. Podlewamy bulionem, dodajemy curry, mieszamy. Dusimy 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kawałki ryby i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.
Smacznego!
Witam Was wszystkich serdecznie! Mam na imię Sławka i pracuję tak jak Wy jako opiekunka. Ponieważ jestem w firmie CareWork praktycznie od jej powstania (to już 10 lat), to siłą rzeczy doświadczyłam sporo różnorodnych sytuacji. Wiele z nich dotyczy odżywiania, jedzenia, gotowania itp.
Wiem, że wiele (wielu) z Was staje codziennie przed problemem:
– Co ja dzisiaj ugotuję?
W związku z tym, chciałbym podzielić się z Wami moimi sprawdzonym przepisem na rybę.
Używamy cookies