Ryż na mleku to potrawa, która powinna udać się każdemu. Doskonały pomysł na szybki obiad i wtedy, kiedy już nie chce nam się kombinować z czymś bardziej wymyślnym. Choć ryż na mleku może kojarzyć się nam z daniem dla dzieci, będzie on także dobry dla seniorów, szczególnie, jeśli maja problemy z dokładnym gryzieniem jedzenia.
Danie z regionu: Saksonia-Anhalt
Czas przygotowania: do 30 minut
Dla 4 osób
Gericht aus dem Region: Sachsen-Anhalt
Vorbereitungszeit: do 30 minut
Für 4 Personen
Odlać trochę mleka do wymieszania budyniu. Resztę mleka zagotować ze szczyptą soli i podgotować ryż około 20 min. Dodać zmieszany w mleku budyń, cukier i żółtko od jajka i zamieszać. Całość jeszcze podgotować. Białko jajka ubić na pianę i zmieszać na końcu ze schłodzonym ryżem na mleku.
Używamy cookies