Gulasz pochodzący z regionu Nadrenia Północna-Westfalia to jednogarnkowe danie, które podawać można na przykład z ziemniakami. Całość mocno przyprawiamy pieprzem, czyli coś dla fanów kuchni z wyrazistymi smakami.
Danie z regionu: Nadrenia Północna-Westfalia
Czas przygotowania: do 30 minut
Dla 4 osób
Gericht aus dem Region: Nordrhein – Westfallen
Vorbereitungszeit: do 30 minut
Für 4 Personen
Wołowinę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w duże 1 centymetrowe kostki, przysmażyć na tłuszczu. Dodać również drobno posiekaną cebulę i smażyć z mięsem, zalać całość bulionem i posolić. Dodać kulki pieprzu, liść laurowy i goździki, dusić mięso. Pod koniec dodać bułkę tartą, wymieszać i podsmażyć jeszcze chwilę. Doprawić do smaku cytryną i białym pieprzem na dość ostro, ewentualnie dodać kapary. Podawać z ziemniakami i ogórkami konserwowymi oraz dobrym piwem.
Używamy cookies